Imperija zla copyЏунгла гради бонсаи државе

Лист „Сведок“ број 569, 19. јун 2007.

Стратези националне безбедности САД (не) заборављају да се њихов концепт "поништавања зла злом" може односити и на њихову "империју зла”.

Nevidljiva Amerika1 copy

Лист „Српско огледало“ број 88, 28. фебруар 2007.

Медијски створена култура онемогућава људе да виде право лице Сједињених Држава. Многи Американци још верују да је 11. септембра 2001. године нападнут Пентагон. Људи у свету верују да су САД колевка демократије и да их тамо чека Елдорадо.

Пиле – Чувар куће

Pile mojeПиле – Чувар куће

Часопис „Зов“ број 627, 1. август 2008.

Моћно пиле

Часопис „Моћ природе“ број 185, у октоба 2008.

Моћ природе је за људе чудесно лепа животна енигма. Нажалост вечна „енигма“, јер су ретки људи попут Роалда Амундсена, Џејмса Кука, Жака Кустоа, Кевина Ричардсона, Стива Ирвина и, на пример, Јована Мемедовића, који настоје да је одгонетну.

MerilendМериленд у зони Сумрака

Ревија „21“ број 6 (септембар/октобар 2003.)

Лист „Наша ћирилица“ број 1, 15. новембар 2003.

Сеоба шпијуна за виђење на даљину

Лист „Сведок“ број 491, 20. децембар 2005.

Америчка држава Мериленд подсећа на планетарни мозак, будући да у различитим мисијама подстиче инстинкте, интуицију, интелект и имагинацију људи – ко зна с којим намерама и циљевима.

Sloboda copyKосмет се чува стрпљењем

Лист „Сведок“ број 576, 7. август 2007.

Српска јужна покрајина остаће српска јачањем српског националног бића и паралелним урушавањем ни на чему засноване мафијашке творевине - Сједињених Држава. За Србе су важни стрпљење и рад на сваколиком самоиздизању и опоравку.

TornadoПрирода одговара на немар човечанства

Лист „Сведок“ број 478, 20. септембар 2005.

Природно би било да Џорџ Буш поднесе оставку после природне катастрофе коју је нанео Сједињеним Државама - ураган „Катрин“. Амерички народ не зна истину. Некоме одговара да буде што више жртава?

RaketaАмерика пропустила шансу да нуклеарно уништи Русију, такву прилику, захваљујући Путину, више неће имати

Лист „Сведок“ број 577, 14. август 2007.

Слободно проверите. Напис који следи, о чијој актуелности је лако посведочити, објавио сам у листу „Сведок“ још 2007. године. У међувремену језуити, илуминати су објавили да су спремни за нуклеарни рат. Незајажљиви пљачкаши су наводно изградили 439 бункера у целом свету. Највећи у Сао Паулу може да прими 5.000 најимућнијих људи на 10 година.

Француска неискреност је постала фатална

Француско батргање по српској судбини

Лист „Ревија 92“ бр. 177, 26. јул 1996.

Шта се променило за двадесетак година? Светозар Радишић сматра да је свe сaмoстaлниja Фрaнцускa зaдужилa зaпaдни свeт и ислaмскe зeмљe учeшћeм у ствaрaњу тзв. зeлeнe трaнсвeрзaлe. У улoзи дисциплинoвaнoг твoрцa свeтскoг пoрeткa Фрaнцузи су примoрaни нa улoгу бaлкaнскoг „жaндaрa“. У таквој ситуацији намеће се питање: хoћe ли Жaк Ширaк ублaжити пoлитичкo зaoстajaњe Фрaнцускe?

Да ли Французи жању што су посејали? Да ли још увек учествују у операцијама „лажна застава“? Да ли од Француске креће ускраћивање људских права и „неоробовласнички поредак“, јер су Французи очевидно спремни да их (зло)употребљава светска Елита?

Подаци за историчаре и историјуОсвојили Балкан у тринаест етапа

Лист „Ревија 92“ бр. 195, 4. априла 1997.

Светозар Радишић сматра да је тринaeст плaнoвa у вези са ратом у Босни и Херцеговини служило зa o(п)стaнaк Сједињених Држава у Еврoпи, те да је пoтписивaњe тзв. лисaбoнскoг спoрaзумa (Кутиљeрoв плaн) Алиja Изeтбeгoвић избeгao нa нaгoвoр Бeлe кућe. У ствари, aмeричкa администрација je сaбoтирaла Вeнс-Овeнoв плaн. Уосталом, Хoрст Грaбeрт je oткриo jaвнoсти дa je прeкo њeгa Клaус Кинкeл утицao дa муслимaнскa, сaрajeвскa скупштинa нe усвojи Овeн-Стoлтeнбeргoв плaн. Тако је америчка „игра плановима“ омогућила да Балкан остане стално, отворено и крви жедно ратно жариште.

Сазнајте ко се све до Дејтона и у Дејтону играо судбином србског (на)рода.

Срби су и даље на брисаном просторуСветозар Радишић сматра да није највећи србски проблем понашање непријатеља Срба, јер се они понашају према својим циљевима, концептима и интересима – они „раде свој посао“. При томе, замера србским властима што немају довољно слуха за свој народ, не брину довољно о њему, не поседују довољно знање, организованост и мудрост и не настоје да се што пре оспособе за изузетно значајну улогу коју су преузели на себе.

Срби још не схватају ко их је водио према ратуУ јуну 1993. године одржан је у Центру високих војних школа Војске Југославије семинар о теми „Искуствa из рaтa у Jугoслaвиjи 1991/92. гoдинe“. Реферат који сам изнео пред пред генералима и официрима, у име Управе за стратегијске студије Савезног министарства за одбрану, носио је наслов „Зaвршнa фaзa рaзбиjaњa СФРJ“. Основни ставови у реферату везани су за: рукoвoђeњe у зaвршнoj фaзи рaзбиjaњa СФРЈ; проблеме проистекле из Устава усвојеног 1974. године; блoкaду друштвeнo-пoлитичкoг систeмa; (нe)oдлучивaњe и (нe)oдлучнoст врхoвнe кoмaндe и „вojнoг врхa“ у пeриoду oд мaja 1988. дo мaja 1992. гoдинe и игнoрисaњe oчиглeднe, прe свeгa кaдрoвскe, зaвeрe.

Сценарио од Другог светског ратаТри птице над Kосовом

Лист „Војска“ број 18, 24. септембар 1992.

Лист „Огледало недеље“ број 98, 12. децембар 2007.

Сајт „Видовдан.орг“, 19 децембар 2014.

Отимање KиМ ситна пакост сујетне државе у агонији

С малим изменама садржаја, Лист „Сведок“ број 573, 17. јул 2007.

Дошло време за ослобађање Kосова и Метохије

Лист „Огледало недеље“ број 96, 3. октобар 2007.

Светозар Радишић сматра да у свету, у којем само мегафинансијери знају шта хоће, „купљени мозгови“ чине још једну балканску глупост и погоршавају услове за изналажење пута ка извеснијој будућности планете. „Независно Косово“ може бити само тренутно превазиђено жариште, још једна „црна рупа“ планете, место за оргијање мафијаша и злослутни мостобран НАТО-а.

Владини и невладини преплаћенициЛист „Огледало недеље“ број 71, 12. април 2006.

Светозар Радишић сматра да иза маске борбе за „отворено друштво“ бројне фондације, агенције, миротворачке, невладине и хуманитарне организације остварују политичке идеје из агенде за мир американизованих уједињених нација. Наведене организације учествују посредно у „рату изван ратног стања“, у којем се утицајем на свест људи стварају парадокси и информациона пометња.

Војска Југославије је трагала за решењимаСТРУЧНА РАСПРАВА О ТЕМИ „ОДБРАНА СРЈ ОД СТРАНЕ АГРЕСИЈЕ“

(излагање реферата „Концепт сведимензионале одбране“)

Ово је излагање пуковника др Светозара Радишића, главног и одговорног уредника часописа „Војно дело“ у Центру војних школа Војске Југославије, у Београду, 4. октобра 1995. године. Судите о том и овом времену и нашим способностима и учинцима. Ето увида у теме о којима се расправљало у Војсци Југославије. И тзв. невладине организације имају прилику нешто да науче.

Елита је испланирала све друштвене процесеИран и Америка опет у клинчу

Лист „Ревија 92“ бр. 187, 13. децембар 1996.

Када је овај напис Светозар Радишић објавио, ниједна редакција није имала приступ Интернету. Напис је обновљен само са подацима објављеним у новембру 2015. године, после масакра у Паризу, не би ли се што више људи упознало с геополитичким размишљањима пре двадесетак година. Забрињава свежина и актуелност написа.

Свеједно је ко влада – систем је антинародниИзбори са америчким шлагом

Први пут овај напис објављен је у листу „Ревија 92“ бр. 181, 20. септембра 1996.

Сада је 30. март 2017. године.

За 2018. годину најављен је напад западне на источну цивилизацију. Србија живи, по ко зна који пут, у предратној атмосфери. Братска Црна Гора се придружује провереним, дојучерашњим непријатељима Срба. Србија се наоружава за одбрану. Србска власт допушта да о судбини србског језика одлучују антисрби. У окупираној Србији се одржавају избори за које проверени, искрени борац за екологију Никола Алексић каже: „У условима окупације не постоје избори. Који год кандидат да буде наводно изабран од стране народа на 'изборима', биће заправо постављен од стране окупатора, биће сарадник окупатора! Народ се не пита чак нити када би се једногласно одлучио за неког одређеног 'кандидата'!“ Покрет „За Србију“ објавио је проглас: „Потчињеност Србије ЕУ и НАТО има све одлике окупације. Западне силе распарчавају Србију, спроводе колонијалну пљачку, масовну корупцију, демографски и духовни геноцид“.

Треба схватити, шта значи чињеница да је напис објављен пре више од 20 година. Аутор написа, Светозар Радишић, сматра да су избори један од инструмената за наметање тзв. новог светског поретка, те да нема важнијих избора у свету без непосредног утицаја језуита посредством Сједињених Држава. Може се рећи да су избори показатељ глобалних трендова у блиској будућности.

Шта показују накнадна искуства? Да ли се садржај потврдио? Да ли се нешто променило у Србији, на Балкану, у Европи и Свету? Уосталом, подсетите се, јер су сви људи познати по слабом памћењу.

Свет само посматра српска страдањаПрогони уз затирање Срба

Лист „Огледало недеље“ број 67, 15. фебруар 2006.

Основни србски процес је приближавање „београдском пашалуку“. Очевидно је да је Западу у интересу сукоб са Србима и да су Срби угроженији више него што су свесни.

Новинари су инструменти за стварање „новог светског поретка“Лист „Огледало недеље“ број 67, 15. фебруар 2006.

Новинари опредељени за амерички начин живота, следбеници и послушници глобалиста, утичу на јавно мњење, нападима на историју, традиције и патриотизам. (Не)намерним неистинама формирају искривљену слику стварности, доприносећи „информативном лавиринту“, у којем се сналазе само „људи лажи“.

Актуелне посете

Ко је на мрежи: 187 гостију и нема пријављених чланова

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd