Медитација или нешто више од тога?Овај текст написао сам 8. фебруара 2003. године, као успомену на чланство у уредништву часописа „Београдски дијалог“. Објављена су само четири броја (1, 2 и двоброј 3–4) поменутог часописа.

30. јуна 1998. године на основу акта СПЦ (Православна мисионарска школа при храму св. Александра Невског Београд, Цара Душана 63) број 21/2 распуштен је „Београдски дијалог“. Акт о распуштању Редакцијског колегијума часописа потписао је протојереј-ставрофор Хаџи Љубодраг Петровић.

Могла се и предвидети судбина часописа. Када сам 25. марта 1998. прочитао чланак „Секте шире зло“, било ми је јасно, да припадници „Београдског дијалога“ нису спремни за јавне наступе и очекивани сукоб са припадницима секти.

Окупатори су свуда и увек истиБалкан (п)остаје америчка војна база

Лист „Сведок“, број 506, 4. април 2006.

Босна и Херцеговина, Македонија, Србија и Црна Гора окупиране су у експерименту глобалиста. Дозирањем рата и балансирањем супротстављених снага, обезбеђени су услови за стварање НАТО базе на Балкану. Изграђен је мостобран за ширење Запада према Истоку.

Облак у Костолцу: да ли је ово природан или вештачки феномен?Метеоролошке ратне игре

Лист „Ревија 92” бр. 336, 30. август 2002.

Самоуништавајуће метеоролошке (ратне) игре

Лист „Огледало недеље” број 49, 11. мај 2005., са освеженим подацима

Метеоролошке ратне игре

Лист „Печат“ број 128, 19. август 2010.

Због актуелности и значаја теме, овај напис је преузиман за бројне сајтове.

Аутор текста, Светозар Радишић, тврди да се ефекти поплава, цунамија, земљотреса и ватрених стихија све чешће изједначавају са губицима у рату. Према његовим сазнањима, необуздан индустријски развој, непромишљености приликом истраживања нових врста енергија и неразумавање закона природе ремете изворе и услове људског постојања. У "играма с природом и против ње" угрожавају се људи и њихова "плава" планета.

Актуелне посете

Ко је на мрежи: 159 гостију и нема пријављених чланова

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd