Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

 Ратни(чки) англосаксонски загрљај

Klinton i BlerПортал www.artel.co.yu и сајт www.antic.org, 28. јануар 2003.

Судбинска веза Сједињених Држава и Велике Британије је природна, историјска и интересна. Тешко је разабрати ко у њој доминира и колико ће трајати. Ипак, та веза може да буде одлучујућа за будућност планете. Војно-политички аналитичари нису били затечени када је 26. септембра 2001., председник Сједињених Америчких Држава Џорџ Буш (јуниор) у америчком конгресу изјавио: „У Великој Британији видимо јединог правог пријатеља“. Нико се није изненадио, будући да сви знају за (не)наметљиву „осовину“ Сједињене Државе – Велика Британија, коју чине две најангажованије земље у креирању најновијег „Новог светског поретка“.

Тај петодимензионални и све виртуелнији мегакапиталистички поредак, изникао је из декларације под називом „Атлантска повеља“. Наведени документ потписали су на Атлантику Френклин Рузвелт и Винстон Черчил још 14. августа 1941., а по свему судећи, он ће се угравирати и у најзначајније планетарне процесе на почетку трећег миленијума. (Занимљиво је, да је садржај наведене „демократске повеље“ ушао у целости у „Декларацију о ослобођеној Европи“, коју су потписали у Јалти 14. фебруара 1945. Френклин Рузвелт, Винстон Черчил и Јосиф Висарјонович Стаљин).

Како је „Нови светски поредак“ по свему судећи перфиднији од свих претходних, не треба заборавити да је у септембру 1943. Винстон Черчил, борећи се за „империју ума“, позвао англофиле са Харварда у „ментално освајање света“. Познато је да су после његовог говора на Харварду настала два важна инструмента за увођење мондијализма, а то су: Британски институт Тејвисток, чији су експерти специјализовани за „испирање мозгова“ и америчка индустрија филмова Холивуд, која придобија људе широм света за „амерички начин живота“ и амерички начин размишљања.

Идеја о наднационалном светском поретку настављена је и у најави „хладног рата“. Познато је да је и ту историјску најаву изрекао Винстон Черчил, у Фултону, 5. марта 1946.

Наравно, на спрегу САД и Велике Британије подсетили су британски и амерички председници Ентони Блер, Бил Клинтон и Џорџ Буш (јуниор), присном сарадњом за време агресије њихових трупа на СРЈ, затим заједничке интервенције и освајања. Турски премијер Булент Еџевит отворено је оптужио САД и Велику Британију да форсирају стварање курдске државе (цепање Ирака и стварање ирачког Курдистана). Реакције других земаља су све чешће и садржајније.

Проблем је што званичници у Лондону, Вашингтону и Њујорку не реагују на оштре критике које им због све чешћих економских блокада, војних интервенција и окупација повремено упућију Русија и Кина, нити на иступе попут портпарола француског Министарства иностраних послова Ан Газо-Секре, када је изјавила да су некорисна и смртоносна бомбардовања Ирачана запањујућа.

Све сфере завере

Sve sfere zavereЈавна је тајна да веза САД и Велике Британије није само војна. Испоставило се да је заснована оптужба француске министарке правде Елизабет Гигу, да Велика Британија шпијунира Европу за рачун Сједињених Држава. Системом „Ешелон“, који служи за пресретање свих врста телекомуникација (телефон, електронска пошта, факс) руководи америчка тајна служба Агенције за националну безбедност (НСА). У штампи је објављено да Велика Британија и САД преко тог сателитског система прислушкују приватну и пословну комуникацију грађана и компанија у европским земљама.

У другој димензији, изузетно је значајно што су бројне организације које деструктивно делују зачете на просторима које надгледају поменуте две англосаксонске администрације. Из тог аспекта занимљиво је ширење секташких идеја и посебно сајентолошко освајање Немачке, Грчке, Русије...

Руски сектолог Александар Дворкин, тврди да су сајентолози у Русији стигли и до рампи за лансирање интерконтиненталних ракета. Уосталом, објављено је, да је већина секти, које круже и роваре по земљама у транзицији, настала у Филаделфији, Бостону, Лос Анђелесу и Њујорку, уз „благослов“, те финансијску и сваку другу подршку, Савета за националну безбедност САД, ЦИА и Стејт департмента.

Да буду у праву они који тврде да су креатори „Новог светског поретка“ повезани са мафијом, потрудили су се припадници британске компанија „ДајнКорп“. Та институција добила је важну улогу да организује интернационалну полицију, а део је америчке мреже „ДајнКорп инкорпорејшн“. Познато је да је крајем јула 2001. године подигнута оптужница против наводних хуманиста из британско-америчке фирме „за илегалну трговину белим робљем у БиХ, за организовање проституције и за продају оружја“.

Уосталом, „Сандеј тајмс“ је објавио да је рат САД и Велике Британије против Ирака уносан посао и да се очекује „пораст вредности акција до 30 одсто“. Председник САД је оценио да суочавање са Ираком представља приоритет за националну безбедност Сједињених Држава, ради економске сигурности и отварања нових радних места.

Ратни(чки) загрљај

Ratnicki zagrljaj„Тајна веза“ на другим пољима изгледа исувише прозирно. Наиме, прави показатељ англосаксонске присности био је пријем 18. јула 2001. године, на којем је краљица Елизабета угостила Џорџа Буша јуниора и Ентони Блера. Док се о том пријему медијски још распредало, британски књижевник Харолд Пинтер је, опседнут новим историјским улогама својих сународника, рекао: „Клинтон је убијао, а Блер аплаудирао“.

Нови антитерористички рат је пред светом. Започели су га терористи које су обучиле специјалне јединице САД и Велике Британије. У одмазди, под америчким и британским ракетама и бомбама, нашли су се Кабул, Кандахар и Џелалабад. Ал Каида је поручила: „САД и Велика Британија отвориле су врата која се никада неће затворити“. Нешто слично, али у вези са следећом ратном кампањом, поновио је Амр Муса, генерални секретар Арапске лиге.

Скот Ритер, бивши инспектор УН за оружје упозорио је да ће САД починити „историјску грешку“ уколико нападну Ирак, који не развија оружје за масовно уништење. Не треба заборавити и то да су ирачки верски великодостојници објавили фатву са позивом на џихад („свети рат“), против Сједињених Држава и њених савезника у случају напада на Ирак.

Када је Пентагон усмерио бомбе на пећине и тунеле у Авганистану, дао је свету на знање да ће борба са терористима бити одсудна. Нил Гардинер, главни аналитичар угледне вашингтонске фондације „Херитеџ“ сматра да ће САД због Ирака променити војну доктрину и да ће убудуће водити један рат против „светског тероризма“ и други против земаља које „подстичу“ и подржавају тероризам.

Први кораци већ су предузети. Ентони Блер се 1. септембра 2002. јавио Џорџу Бушу јуниору и поручио му: „Немојте сами напасти Ирак“. На њихов договор реаговао је и Волтер Кронкајт, угледни амерички ТВ новинар, тврдећи да ће америчко-британски напад на Ирак без дозволе УН бити судбоносни, неминовни и дуго најављивани увод у Трећи светски рат. Шта ће се заиста догодити најбоље знају угледници и експерти у Лондону, Вашинтону и Њујорку.

 

Актуелне посете

Ко је на мрежи: 164 гостију и нема пријављених чланова

DMC Firewall is a Joomla Security extension!