Душу морамо упознати

Dusa2Намерно вам нудим да прочитате само само један од додатака у трећем издању књиге Како мислити – исцељивање информацијама, односно другом издању књиге Мислим – исцељивање информацијама. Без обзира да ли сте читали наведена издања, требало би да уочите колико труда улажем да приближим људима најважнију тему човечанства, а та тема је „Душа“. Мислим да без познавања душе, људски род нема никакву шансу да избегне суноврат. Дакле, сегменти који следе треба само да вас замисле и можда нагнају да се запитате шта је онда написано у поменутим књигама, будући да је овде приказан само део допуне. Ништа није обавезно, али грешите ако мислите да није важно. Понуђено ван контекста изгледа нехарминично, а у контексту са већ објављеним даје засигурно сувислу целину и може многе душе подићи на виши ниво. Молим вас, немојте судити о књизи на основу сегмената. Циљ је да се заитересујете за књигу у којој је душа колико је могуће студиозно и на научним сазнањима заснована. Све што је овде записано није написано у претходним издањима, али није у колизији са основним текстом. Напротив.

Зашто волети животиње

Zagrljaj sa lavomОд људи не очекујем већу љубав од оне коју ми већ пружају. Али, од животиња очекујем још више безусловне љубави и зато им посвећујем још један напис да знају колико их волим. Знате да сам један напис већ посветио животињама (најављујући своју књигу Освешћење, у којој сам писао о односу према животињама, као основи освешћења), а имам намеру на исти начин да се одужим биљкама и Мајци Земљи. Волео бих да имам искуства Ане Брејтенбах.

Остваривање жеља

Ostvarivanje zeljaВеома мало људи схвата која је улога мисли у космосу, колико су оне моћне и зашто треба размишљати о мислима. Свака жеља се остварује и само од тога докле се протеже мисао, зависи када ће се остварити ономе ко било шта помисли, односно прихвати надошлу идеју. Мисао је носилац информација, а садржај мисли обликује жеље, вољу, веру, менталне представе и намере.

Душа

dusa1Када сам се сусрео са делима Беле Хамваша, основна мисао ми је била да је спојио религије, филозофију, теозофију, окултизам, уметност и науку, те да се у основним ставовима слажемо у вези с односом између личности и душе. Уосталом, сматрам - баш као Хамваш - да Ја (личност) није ништа друго до функција душе. Другачије речено, душу условно делим на примарну и секундарну душу. Притом је примарна душа бесмртна, универзална, свевремена, а секундарна је смртна, индивидуална, овоживотна. Можда је најбоље да кажем у неколико ставова по чему се разликујемо, али то има смисла да се напише тек на крају. Зато пишем најсажетије о души оно што чини наше мисаоно сагласје.

Ћелије су паметне

Celije su pametneИнтернет часопис „RYL“ број 35, јануар 2018.

Садржај написа прилагођен је за треће издање књиге Мислим – исцељивање информацијама.

Умност ћелија постаје из дана у дан све мање спорна. Боље речено, све мање је чудно када се потврђује став изнесен у књизи Дитера Брерса (Ре)волуција 2012 да људске ћелије „располажу врстом мозга.“[1] Дитер Брерс, познати немачки биофизичар, члан научног института International Council for Scientific Development (ICSD), истраживао је од 13. октобра 1995. године утицај соларних активности и електромагнетних поља на људски мозак и свест људи. Установио је да краткотрајне осцилације Земљиног магнетног поља доводе до значајног пораста депресија и срчаних удара, а истовремено да појачавају креативност и телепатске способности. Чини се да су наведени утицаји усмерени на подручје „дремежа“, када мозак вибрира од девет до 11 херца. Али, треба уочити нагласак да није реч о мозгу у глави човека, већ о мозгу ћелија. Када се испоље утицаји енергетских поља на организам, настаје тренутни кошмар, који се потом полако разлаже и претвара у хармонију и разборитост. Као да свако узима своје. Све подсећа на еволуитивни развој.

Биолошки сат

Bioloski sat copy

Овај напис објављен је у часопису „Енигма“ број 2295, 21. март 2008. године.

Научници су установили да биолошки сат, зависан од утицаја Сунца и Месеца, поседују сваки човек, животиња и биљка. Циклуси су годишњи, месечни, недељни, дневни...

Мисли, емоције и космос

Изглед одаје душуШта све могу људске мисли и емоције, будући да припадају сфери метафизике, као да измиче научницима, који као да не могу да се одмакну од за њих подједнако мистичне физике. Никола Тесла је предвидео напредак човечанства тек када физичари искрено, аналогијом, истраже и схвате подручја невидљивог.

Цео текст у .пдф формату

Сунце кодира људе

Sunce kodira ljude1

Овај новинарски напис објављен је под насловом „Сунце кодира људе“ у фељтону „(Зло)употреба мозга – неокортикални рат“ у листу “Франкфуртске вести” 28. јануара 2005. године, а потом под истим насловом у листу „Огледало недеље“ број 46, 30. марта 2005. године.

Људи су све свеснији да сунчеве активности утичу на њихов живот. Нове информације изазивају страх и потврђују немоћ, али подстичу на размишљање да се можда и тај утицај може укротити.

 Ментални светски хаос

Mentalni haosОвај новинарски напис објављен је под насловом „Ментални хаос“ у војном листу „Војска“ бр. 274, 6. новембра 1997. године.

Секте више нису само религијски проблем. Многе ефикасне организације функционишу на принципима секти. Неформалне илегалне организације често одигравају паразитску улогу унутар формално легалних организација.

Тајне не постоје (Група 69)

Tajne ne postojeОвај новинарски напис објављен је под  насловом „Тајне више не постоје“ у часопису „Дуга“ бр. 524, од 5. до 19. априла 1994. године.

Један од три новинарска написа који су изазвали панику која у обавештајно-безбедносној сфери траје већ више од двадесет година. 

Тајне не постоје, јер се не могу сакрити, због постојања Теслиног космичког информационог поља. Космичко информационо поље, које је Тесла по свему судећи користио за своје проналаске, сада је вероватни узрок „информационог хаоса“ у главама твораца најновијег „новог светског поретка“. Тајне не постоје, јер се могу „покупити“ из информационог поља у које се у моменту настанка похрањују. И, у езотеријском смислу, евентуалном агресору увек је могуће нанети више губитака, него што је он спреман да „поднесе“.

Страна 1 од 4

Актуелне посете

Ко је на мрежи: 154 гостију и нема пријављених чланова

DMC Firewall is a Joomla Security extension!