Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Шта ће бити са светом када Исток победи?

Treci svetski ratПре него што је објављена књига Ја познајем те диктаторе, коју је написао Георг Ворд Прајс, аутор је нагласио да су се оствариле неке његове прогнозе, односно да је Немачка већ испунила неке раније постављене, а у књизи наговештене циљеве. Једноставно је навео, да су многи догађаји док је трајала процедираа објављивања књиге постали прошлост.

 

1938. године иако су се војске свих великих сила налазиле у полумобилисаном стању Французи и Британци нису могли да схвате ни прихвате да ће Немачка ући у рат само зато што жели неке раније колонијалне поседе. Нису се мирили са ратном лудошћу, иако су слутили да невешти корак некаквога државника, или огорчење које би изазвао какав злонамерни новинарски чланак, могу учинити да искрсне варница која би запалила општи пожар.

Уколико сам добро разумео генерала Миливоја Бојовића, команданта Гардијске бригаде и ађутанта председника СРЈ, Слободана Милошевића, његов претпостављени ни дан пре агресије на СРЈ није веровао да ће НАТО бити толико луд да нападне чланицу Уједињених нација. Једва су успели да га наговоре му покажу где су му заштићене радне просторије и где ће одмарати, у улози Врховног команданта, у случају рата.

Но, не само код Срба, у историји Француске и Енглеске и многих других народа могу се наћи такви периоди у којима су народи, крај свег свог мирољубивог расположења, водили одлучно такву зацртану политику која је претила да доведе до рата, а каткада до њега доводила.

Седамдесет година касније, када је Доналд Трамп изабран за председника Сједињених Држава само су Кроулијеве будале поверовале да се нешто мења у свету и да ће се смањити вероватноћа сукоба између Запада, као агресора, и Истока, који ће бити нападнут. Трамп је без икакве мистификације изабран и само он је могао да постане вођа милитентне, позитивистичке, мамонистичке, капиталистичке (што значи похлепне), мормонске, сајентолошке, хазарске државе, која нема избора осим да се шири и настави са пљачкама остатка света.

Зато нимало нису чудне изјаве Владимира Путина: „Русија је спремна да користи нуклеарно оружје само када потенцијални агресор напада Русију. Агресор мора да зна да је одмазда неизбежна. Биће уништен. Као жртве агресије, као мученици, ићи ћемо у небо, а они ће само умрети, јер неће имати времена да се покају“. Амерички председник Доналд Трамп је у Невади рекао: “САД ће се повући из Споразума о нуклеарним снагама средњег домета, јер Русија крши одредбе тог споразума дуже време. Окончаћемо споразум и онда ћемо развијати оружје, осим ако Русија и Кина пристану на нови договор“.

 

Исток је осуђен на победу

ZaharovaРетки су људи који не знају да живе на планети рата, лажи, мржње, страха, неслободе. Још су ређи они који сматрају да на Истоку цветају руже и да је човек на Истоку у благостању, безбрижан и слободан. Међутим, треба бити свестан садашњих мега тенденција. Очевидно је да је техничко-технолошки надмоћнији Запад стигао до Балкана, у још једном походу на Исток. Намеће се питање шта Запад нуди људима који ће бити приморани на „америчку демократију“, „амерички начин живота“ и остваривање „америчког сна“.

На питање о доступности истине обичним људима у САД, Хенри Кисинџер је, када је говорио о (и)легалности, пре доношења Закона о слободи информација, у шали, рекао: „Нелегално ми одмах радимо; неуставно траје мало дуже (смех). А пошто је реч о Закону о слободи информација, бојим се да кажем такве ствари“.

Познато је, да је у земљи са најразвијенијом демократијом ФБИ својим доушницима дала дозволу да прекрше Закон о слободи информација најмање 5.658 пута у једној години. Исто тако је познато да тај биро не извештава јавност о врстама злочина које су њихови агенти одобрили. Понекад ФБИ користи полицајце за обављање злочина. Постоје истраживања у САД у којима је закључено да око 95 одсто америчких политичара припадају категорији психопата и да је типични службеник ЦИА је психопата.

У књизи под насловом Gang Stalking наведени су примери за размишљање. „Почетком шесдесетих година, амерички војни лидери наводно су израдили планове убијања невиних људи и починили терористичка дела у америчким градовима како би створили јавну подршку за рат против Кубе. Кодекс је назван Operation Nortvoods. Планови су наводно укључивали могућа убиства кубанских емиграната, потапање бродова кубанских избеглица на отвореном мору, отмице авиона, разбијање америчког брода и чак оркестрирање насилног тероризма у америчким градовима... Када је америчка крстарећа ракета погодила село у Јемену у децембру 2009. године, убивши 41 особу – укључујући 14 жена и 21 дете – америчка влада и влада Јемена су се сложили да лажу о инциденту, рекавши да је јеменска влада покренула напад, а не САД и да су жртве биле чланови кампа за обуку Ал-Каеда“. Зар примери из књиге не подсећају на „операције под лажном заставом“ које су сведочене у Вуковару, у Тузли, на Маркалама, у Зетри, у Дубровнику, Рачку, Сребреници, Њујорку и Пентагону?

Шта ће понудити Запад Истоку, када је америчка администрација искористила 11. септембар 2001, да унесу микрочиповање, тероризам, шпијунирање и неслободу у Сједињене Државе? Резултат повећане бриге за безбедност грађана САД је основано одељење „ДХС (Department of Homeland Security). То је трећа по величини америчка државна агенција, са масовним буџетом од 39 милијарди долара и више од 225.000 запослених. Реч је о Одељењу са примарном одговорношћу за програме против тероризма и фузију података о сигурности“. На основу њиховог рада и истраживања, најмање 700.000 Американаца је на списку потенцијалних терориста, а осам милиона Американаца су на списку потенцијално осумњичених.

Уколико Запад савлада Исток у рату цивилизација који је у току, пресликаће се и списак шпијуна и шпијунских организација из Сједињених Држава на источне земље. У Србији су подељена мишљења у вези са све већом контролом кретања људи и контролом ума. Једни тврде да су безбрижни јер су „чисти“ и да им не смета што их контролипе и AccuWeather, а другима смета што су стално под нечијим надзором, јер им је ускраћена приватност. Трећи су умислили да су праћени и када су потпуно безбедносно безначајни. Тек, и Србија почиње да личи на Запад, јер жели у Европску унију, а преписује НАТО доктрину и НАТО документе.

Зато и Исток може да замисли слободу у којој су у важној улози као и у Сједињеним Државама: федералне агенције за спровођење закона и обавештајне службе (ДОЈ, ФБИ, ДХС, ЦИА, НСА...; извођачи обавештајних послова, војни обавештајни агенти, криминални информатори, чланови Инфрагард и ДСАЦ и чланови тима за процену претњи, официри за везу са тероризмом, полицајци, ватрогасци, приватни истраживачи, комшије, власници, трговци, сарадници ОБ служби, рођаци и жртве, други неформално ангажовани да помогну – пријатељи, рођаци, пословни сарадници итд.

Све наведено се управо догађа. Једино није јасно, да ли постоји неко ко ће баш у овом времену, први пут у историји, кориговати догађаје. За сада Доналд Трамп и Вадимир Путин раде најбоље што знају свој посао, а и њихов најбољи рад свет приближава рату. На обичним људима је да још једном не верују да ће се рат догодити и да ће још једном, упркос добрим намерама и мирољубивости, учествовати у њему. Већ се намеће судбоносно питање: Шта ће свет када Исток победи? Хоће ли човек коначно прогледати и освестити се? Да ли је пред човеком, коначно, ново „златно доба“?

 

Актуелне посете

Ко је на мрежи: 352 гостију и нема пријављених чланова

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd