Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Американци долазе!

Amerikanci dolazeУводни део написа „Бачена мрежа на Србију“ објављеног 9. јула 1993. године у листу „Ревија 92“ број 99, на стр. 8 и 9.

Може ли се, заиста, поверовати да Американци не знају шта се то стварно збива у Босни, и на овим просторима, и да због тога толико „кривудају“, траже упоришне тачке да би донели некакво решење, или се том „цик-цак дипломатијом“ служе, управо, да би постигли оно што су одавно наумили, и у чему се ни мало не дилеме? Анализом њихових поступака и неспорних глобалних интереса, може се ласно уочити шта је привид а шта опора истина и намера Америке.

Сједињене Америчке Државе формално су биле против распада, а практично за распад СФР Југославије. Једина варијанта која их је физички доводила у тај и за њих изванредно значајан простор, био је распад бивше Југославије. У насталој ситуацији, у процесу насилног отцепљења појединих југословенских република од СФРЈ, сасвим се логичним чинило позивање Сједињених Држава (наравно посредно преко међународних институција у којима оне имају апсолутну доминацију) да дођу на простор на којем су увек желеле да буду. Из средишта СФРЈ, Босне и Херцеговине и/или са Косова и Метохије, који са војног аспекта имају изванредан рељеф и готово идеалне потенцијале, САД би могле да успоставе контролу над остатком Европе, Блиским истоком и најважнијим деловима територије бившег СССР-а.

Санкције против СРЈ трајаће све дотле док се Американци и дефинитивно не учврсте на Балкану. Каква је улога намењена Србији, око које се увелико плете логистичка мрежа америчких снага? Вероватно им је намера да, користећи пристанак Срба у вези са границама, које ће, ако буде неопходно изнудити санкцијама и претњом војном интервенцијом у БиХ и на КиМ, формирају војну базу. Санкције против СРЈ (пре свега против Србије), претње војном интервенцијом, коридори по Венс-Овеновом, Кутиљеровом или неком другом плану, међународни суд за ратне злотине (фор-миран на основу „притиска међународне јавности“, а намењен за суђење „сатанизованим“ Србима) и стална претња „зеленом трансверзалом“, треба да омогуће остварење многих општих, и конкретних циљева САД на овом простору). Американци долазе!

 

Актуелне посете

Ко је на мрежи: 331 гостију и нема пријављених чланова

DMC Firewall is a Joomla Security extension!