Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Душу морамо упознати

Dusa2Намерно вам нудим да прочитате само само један од додатака у трећем издању књиге Како мислити – исцељивање информацијама, односно другом издању књиге Мислим – исцељивање информацијама. Без обзира да ли сте читали наведена издања, требало би да уочите колико труда улажем да приближим људима најважнију тему човечанства, а та тема је „Душа“. Мислим да без познавања душе, људски род нема никакву шансу да избегне суноврат. Дакле, сегменти који следе треба само да вас замисле и можда нагнају да се запитате шта је онда написано у поменутим књигама, будући да је овде приказан само део допуне. Ништа није обавезно, али грешите ако мислите да није важно. Понуђено ван контекста изгледа нехарминично, а у контексту са већ објављеним даје засигурно сувислу целину и може многе душе подићи на виши ниво. Молим вас, немојте судити о књизи на основу сегмената. Циљ је да се заитересујете за књигу у којој је душа колико је могуће студиозно и на научним сазнањима заснована. Све што је овде записано није написано у претходним издањима, али није у колизији са основним текстом. Напротив.

Чини се да је бесмртност душе у хришћанској религији неспорна. Свети Аугустин је писао: „Душа је суштина саздана, невидљива, разумна, бестелесна, бесмртна, најбогоподобнија... Свети Јован Дамаскин у књизи Тачно изложење православне вере дао је овакво одређење душе: 'Душа је суштина жива, проста, бестелесна, телесним очима по својој природи невидљива, бесмртна, словесно разумна, безоблична, која дејствује посредством органског тела и даје му живот и растење, осећања и силу рађања... Душа обухвата тело као ватра гвожђе'“. Када је Свети Јован Лествичник рекао да је „цео свет је мањи од душе, односно да свет пролази, а да је душа непролазна и остаће непролазна“,[1] као да је рекао да је душа исто што и свеприсутни и свепрожимајући Бог.

Поједини научници су отишли даље од осталих у настојању да схвате основне категорије које обликују човекову стварност. Један од најуспешнијих офтамолога света, др Ернст Мулдашев, у књизи У потрази за градом богова – У пределима Шамбале, записао је: „Бог је Време, односно жива мислећа супстанца која решава много шта у поретку света, јер има колосалну интелектуалну моћ... Сажето време омогућава убрзано размишљање и брже остваривање судбине људи... Мисао је сила која је у стању да мења карактер закривљености простора и да преноси човека из једног света у други... Налази се ван простора... Мисао је заправо Слободно Време из Света Времена...Састоји се од супстанце једнако значајне као простор... Та супстанца је, по свему судећу, Енергија Времена... Другим речима, мисли користе Енергију Ослобођеног Времана. Време у ствари одређује да ли ће закривљени простор бити материја (ако се време заустави), или енергија (ако време протиче)... Људским телима управља Енергија Времена зависна од простора... У човека нису главна његова дела, већ његове мисли... Мисаона сила ослобођеног времена може да преобрати материју у енергију из једног света у други, посебно у свету пет елемената (вода, ваздух, ватра, земља, човек)“.[2]

Dusa i BogДитер Брерс, научник из НАСА-е, тврди да су још Маје сматрале да космос има одређене „намере“ и да се из средишта универзума управља свим токовима видљивог света... У књизи (Р)еволуција 2012 суштински је доказао да научници потврђују постојање Бога, односно „умне свеприсутности“:
„Молекули комуницирају између себе. Ова особина је свима прихватљива код живих система, али у најмању руку је неочекивано да је и неживи системи показују... Материја поседује особину да се сама организује, од нижих до све виших структура. Модерна квантна физика је осим тога утврдила да клице свести постоје и у најмањој елементарној честици. И Жан Гитон сматра исто: 'У свакој честици, сваком атому, сваком молекулу, свакој независној ћелији живи и делује, свима непозната, свеприсутност'... Ако универзум има 'историју' која се може реконструисати, која би могла да досеже до Великог праска, онда нам је блиска мисао да у дубини универзума постоји узрок хармонија узрока; другим речима: надређена интелигенција. Тиме би, по Гитону, била искључена претпоставка да се универзум са својим облицима живота развио пуким случајем... У међувремену се дошло до модела по којем нам је ДНК предочен као комуникацијски медијум: он емитује и прима информације и меморише их у једну банку података која се налази ван димензија нашег простор-времена. Све наше духовне информације, као што су наша искуства, мисли итд, улазе у подручје обраде и меморисања са нашим материјалним планом (геном/ДНК). И ови процеси се одвијају ван димензија нашег простор-времена. На питање да ли је могуће досегнути Бога?

Рудолф Хајм је одговорио: 'Ако се посматра еволуција као и убрзање развоја врста у одређеним временским раздобљима, што представља директан приступ из трансдиманзија на специфичне делова ДНК, онда та чињеница указује на интелигенцију која обухвата читав универзум... 'У космосу који је обдарен разумом, материјални процеси су само инструмент бесконачног, универзалног духа' – тврди др Александре Трофимов.“[3]
Чини се да је обједињавањем оваквих сазнања могуће створити мозаик истине.

Напомене:

[1] Vladimir Konstantinovič Nevjarović, Terapija duše – Svetootačka psihoterapija (isceljenje besomučnog), стр. 13–15.
[2] Dr Ernst Rifgatovič Muldašev, U potrazi za gradom bogova – U predelima Šambale, стр. 29, 156, 234, 277, 278, 344, 345, 347 и 349.
[3] Diter Brers, (R)evolucija 2012, стр. 21 и 138–189.

 

Актуелне посете

Ко је на мрежи: 291 гостију и нема пријављених чланова

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd